De unde iau cărţi?

       Mereu am dorit să cumpăr cărţi, deşi aveam unele neterminate, altele neîncepute, de fiecare dată când auzeam de reduceri, sau intram într-o librărie, puteam auzi cărţile, vorbindu-mi, îndemnându-mă să nu le las acolo, pentru că ar arăta mai bine in biblioteca mea. Fiecare persoană, îşi alege modalitatea cea mai convenabilă, de a procura cărţi, în funcţie de resurse materiale, timp şi chef. Vă aştept la final răspunsul la întrebarea : Voi de unde vă luaţi cărţile?

  •        Cărtureşti, pentru mine, înseamnă magazinul preferat si "terasa" preferată, deoarece, pot veni oricând aici, sa răsfoiesc câteva cărţi, să văd dacă sunt genul meu, dacă îmi place sau nu, dar de asemenea pot citi într-un mediu relaxant, fără să am probleme că cineva mă deranjează. Un ceai aromat, rece sau cald, vă va trezi apetitul pentru lectură, şi vă va oferi o experienţă plăcuta. De asemenea, dacă nu sunteţi mari fani, a cititului în afara locuinţei, puteţi să verificaţi cartea si apoi să o luaţi la pachet pentru acasă. La Librăriile de tipul Cărtureşti, Diverta si multe altele, se găsesc şi o mulţime de articole pentru birou, articole pentru înfrumuseţarea locuinţei, si personalizarea bibliotecii. La Cărtureşti se găsesc si multe ceaiuri si căni frumoase. Problema cu aceste librării, este că nu se găsesc decât în oraşele mari din ţară, aşa că nu toţi au acces la ele. Mare avantaj, este ca puteţi răsfoi cartea, dar dezavantajul, vine la pachet şi este simţit in preţul, puţin mai ridicat.


  •        O altă posibilitate o reprezintă achiziţionarea online, ceea ce est foarte comod. Multe persoane cumpără online, inclusiv eu, pentru că, este comod, coletul vine direct la uşa ta, preţurile sunt mai mici ca în librării, dar există riscul, ca cartea respectivă să nu fie pe placul vostru, iar dacă acest lucru se întâmplă, am convingere, că nu va fi niciunul din voi fericit, şi spun din propria experinţă. Shoppingul online are riscuri si avantaje, indiferent că vorbim de o librărie online, sau site-ul unei edituri, motiv pentru care recomand prima variantă.


OKIAN.RO-Predomină cărţile în limba engleză, si puteţi cumpăra si diverse accesorii.
ELEFANT.RO-Mall online, unde se pot găsi şi alte obiecte, în afara cărţilor.
LIBRIS.RO-Transport gratuit prin curier si cărţi la preţ foarte mic.
Recomand, si Librărie.net, sau pentru cărţi în limba engleză, Thriftbooks.com sau Bookdepository.com, unde iar sunt preţuri acceptabile.



  • Şi, în final, biblioteca...Mulţi dintre voi probabil aţi uitat că există aşa ceva...Orice oraş din România, are cel putin o bibliotecă disponibilă pentru locuitorii, aceui oraş, dar bibliotecile sunt prezente si în şcoli, cu scopul de a asigura manuale şi alte cărţi, din mai multe genuri. Tot ce trebuie să faceţi, este un permis de intrare şi aveţi acces la multe cărţi GRATUIT, aşa că dacă apetitul pentru lectură depăşeşte portofelul, aici e locul vostru. În bibliotecă, puteţi răsfoi cartea, ca să vă asigiraţi că este pe placul vostru, si apoi o puteţi împrumuta. Dezavantajul este că aveţi un termen de returnare, şi că nu puteţi păstra cartea.
Vă mulţumim pentru că ne urmăriţi, si sper că v-a plăcut! Nu uitaţi că puteţi combina variantele, puteţi să căutaţi o carte la bibliotecă, şi să o cumpăraţi online, sau din librării.






3 comentarii:

Camelia spunea...

Frumos articol !

Mirela Barbalata spunea...

Eu online cumpar carti si mai rar direct din magazin. La biblioteca nu pot merge pentru ca nu sunt din localitate so oricum, in Bacau, programul este pana la ora 17.

maria ancuta spunea...

am cumparat carti mai mult online si de pe aceleasi situri ca si tine si nu am avut neplaceri...mai demult citeam ca cineva a primitcarti rupte sau ceva de genu, spre norocul meu eu nu am intampinat pana acum aceasta problema