Recenzie Ucenica Vrăjitoare de James Nicol


Titlu: Ucenica Vrăjitoare
Autor: James Nicol
Nr. pagini: 256
An apariție: 2018
Editură: RAO
Disponibilă: Aici!
Image result for ucenica vrajitoare

Descriere:

După ce ratează un test important din lumea vrăjitoarelor, Arianwyn este retrogradată la statutul de ucenică și trimisă în îndepărtatul oraș Lull. Totul pare pierdut, iar eroina crede că nu va mai ajunge niciodată o vrăjitoare adevărată, spre satisfacţia rivalei sale, Gimma. Viaţa pe care o începe în orașul Lull este departe de a fi plictisitoare. Lucruri misterioase își fac apariţia în pădure, orașul este cuprins de o epidemie de deochi și un vizitator misterios o supraveghează în permanenţă. Cu fiecare vrajă nouă, Arianwyn își perfecţionează tehnicile
de magie, iar visul ei de a deveni o vrăjitoare adevărată este aproape de realitate. 
Lucrurile rele nu se opresc însă aici. O forţă întunecată o împiedică să mai facă vrăji și își dă seama că întreg ţinutul este în pericol.


* RECENZIE * 

Scriitorul James Nicol, în romanul său fantasy, „Ucenica Vrăjitoare”, reuşeşte să creeze pentru copii o lume magică în care vrăjitoarele ajută populaţia împotriva pericolelor apărute sub formă de demoni, mucinei, deochi, creaturi marine sau alte creaturi venite să deranjeze comunitățile umane.

Romanul debutează cu examenul de evaluare a tinerilor vrăjitoare, iar Arianwyn Gribble este una din vrăjitoarele ce vor intra în examen.

„Arianwyn era neliniștita. Ceva nu era în regulă. Își zise că ar fi trebuit să se bucure. În curând, avea să i se îndeplinească visul: tot ce-și dorise dintotdeauna fusese să slujească Regatul, la fel ca mama și bunica ei, la fel cum făcea tatăl ei încă... dar senzația de groază persista."

Pe lângă presiunea examenului în sine, Arianwyn simte că trebuie să nu-şi dezamăgească bunica care a învățat-o diferitele lecții despre vrăji, bunică celebră în rândul vrăjitoarelor vârstnice, bunica Stronelli ce face parte din Consiliul Înțelepților.

Cu toate aceste emoții şi presiunea constantă de pe umerii protagonistei, examenul de evaluare nu merge conform planului, astfel încât, vrăjitoarea nostră nu primește titlul de vrăjitoare debutantă, ci de ucenică vrăjitoare şi este trimisă într-un oraş îndepărtat, situat lâ ngă Pădurea Mare, în oraşul Lull, ce nu a avut nevoie de vrăjitoare de foarte mult timp.

Încă de pe drumul cu autobuzul până în sat, pentru personajul nostru începe aventura ce ne va ţine în suspans pe tot parcursul cărţii.

Arianwyn îşi face prietenii noi, o tânără simpatică, Salle, ce îşi doreşte să devină actriță şi care o va ajuta pe Wyn să se integreze în noua ei lume. Reîntâlnirea cu prietenii vechi o fac să creadă că uneori oamenii se pot schimba în bine, dar oare aşa să fie? 

Grimma este nepoata primarului din Lull şi o fostă colegă de şcoală cu care simpatica noastră Wyn nu s-a înţeles niciodată, dar vor ajunge să lucreze împreună iar greșelile unei vrăjitoare pot uneori să fie devastatoare şi pot duce la pierderi de vieţi omeneşti.  Ce se întămplă când o vrăjitoare, fie ea şi ucenică, este fascinată de un simbol magic străvechi şi mistic ce o atrage ca un magnet să îl creeze şi să se abandoneze lui?

„Arianwyn inspiră adânc încă o dată şi începu să schiţeze simbolul, care pluti câteva secunde în aer. Era întunecat. Negru. Spre deosebire de simbolurile cardinale, nu emana căldură, în schimb era rece ca piatra."

Ce se va întămpla cu cetăţenii oraşului Lull şi cu personajul feminin principal?

Nu am să vă povestesc peripeţiile ucenicei vrăjitoare, dar pot spune că scriitorul ne-a oferit o lume fantasy în care există şi demoni buni, iepuraşi de lună iubitori, magie bună, dar şi rea, prietenii adevărate precum şi unele false. O carte pentru copii între 10-14 ani, dar pe care şi adulţi o pot citi lejer într-o zi răcoroasă de toamnă.

Mulţumesc Edituri Rao pentru această carte oferită spre recenzie.



 Fotografia postată de Bianca Alexe.



Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eram total ruptă când dragostea vieții mele m-a părăsit, a fost atât de greu pentru mine, aproape că am renunțat dacă nu pentru un prieten care m-a îndrumat către un vrăjitor foarte bun și puternic care a readus dragostea vieții mele în spațiu. de 3 zile, chiar acum iubitul meu ma trateaza cu atata dragoste si grija, nu stiu prin ce problema treci dar cu ce a facut DR DAWN pentru mine stiu ca te poate ajuta, nu ezita sa iei legatura cu el dacă ai nevoie de ajutor. Dr.DAWN
De asemenea, este specializată în următoarele probleme:...
1. Vraja de dragoste și recuperarea fostului tău.
2. Vrajă sexuală și vrajă de fertilitate.
3. Vraja succesului și vraja răzbunării.
4. Vraja de protecție și vraja de divorț. îl poți contacta cu ușurință pe WhatsApp: +2349046229159 e-mail: dawnacuna314@gmail.com