Recenzie Duelul vrăjilor de Sebastien De Castell

Titlu: Duelul vrăjilor
Autor: Sebastien De Castell
Nr. pagini: 448
An apariție: 2018
Editură: Rao
Disponibilă:aici!

Descriere
Magia este înșelătoare. Kellen are aproape 16 ani și abia așteaptă să devină mag. Are o singură problemă: magia sa aproape că a dispărut. Confruntat cu posibilitatea unei vieţi ingrate, ca servitor în casa propriei familii, Kellen se hotărăște să folosească ultima armă care i-a mai rămas: șiretenia. Curând, cu ajutorul lui Ferius Parfax, o călătoare misterioasă, Kellen va afla că există multe alte căi prin care îţi poţi învinge adversarii, pentru a deveni... stăpânul vrăjilor.
                   *Recenzie*
„Există trei cerinţe pe care trebuie să le îndeplineşti ca să câştigi statutul de mag printre Jan'Tep. Prima este forţa ca să-ţi aperi familia. A doua este abilitatea de a mânui magia care protejează neamul nostru. A treia este pur şi simplu să ajungi la vârsta de şaisprezece ani. Mai erau câteva săptămăni pâna la ziua mea de naştere când am aflat că nu voi face niciunul din aceste lucruri.”
Kellen este unul dintre băieţii neamului Jan'Tep care se iniţiază în magia adevărată a neamului său şi care peste câteva săptămâni trebuie să dovedească că poate să mânuie una din cele 7 abilităţi magice. Dacă nu va putea să activeze măcar o bandă magică nu va deveni un Jan'Tep -vrăjitor- ci un Sha'Tep -adică un servitor, un lucrător în mină.

Cartea debutează cu gândurile lui Kellen, care se îndreaptă spre oaza Jan'Tep pentru a se duela cu Tennat, un mag debutant ce reuşise să îşi activeze deja câteva benzi de magie. Duelul ne dovedeşte ceva foarte important, inteligenţa şi şiretenia pot fi un redutabil atu, acesta fiind unul din punctele care dau esență operei. Deşi câstigă duelul, propria sa soră îl demască în faţa tuturor şi aproape că îl ucide prin magie. Este totuși salvat de Ferius Parfax, o călătoare dintr-un alt ţinut, ce reuşeşte să îl readucă la viaţă pe personajul nostru. Cine este oare această femeie?
„O femeie. Aceasta este ca un bărbat, doar că mai deşteaptă şi mai curajoasă.”
Scriitorul, Sebastien de Castell, ne prezintă o lume magică cu reguli bine stabilite, dar care produce rivalitate atât între membri caselor de mari vrăjitori, dar mai ales în interiorul familiilor care au produs Sha'Tep, considerat o verigă slabă pentru neamul său. Intrigile prezentate în carte sunt dezvăluite treptat, lupta dintre bine şi rău ni se dezvăluie încet, de parcă s-ar ridica încet ceaţa din faţa noastră, asemenea unui nor de praf sau fum.

Kellen are parte de multă aventură, iar după ce creează o legătură cu animalul său forţă -o pisică-veveriţă- pe nume Reichis, aventura  se intensifică şi devine din ce în ce mai amuzantă şi distrugătoare. Oare Kel îşi va găsi magia? Va reuşi el să aibă abilităţi magice? Dar dacă abilitatea lui deranjează şi creează şi mai multă discordie în familie?

Nu o să vă dezvălui mai multe din această carte, deoarece este o carte care merită să fie savurată de fiecare cititor iubitor de literatură fantasy. Deşi cartea este pentru vârsta de 14 ani, garantat o veți savura cu toții, dacă sunteți amatorii acestui gen.

Mi-a plăcut în mod special faptul că acţiunea nu este bruscă, că nu ni se oferă indicii clare şi directe, şi cu siguranţă nu este o carte previzibilă. Te face să gândești și asta mi-a plăcut extrem de mult. Am adorat coperta cărţii, care chiar are legătură cu conţinutul, dar pe care nu o veţi înţelege decât după ce o aflați conținutul. Abia aştept următorul volum pentru a fi alături de Kel şi micul lui animal forţă.

Mulţumesc Editura Rao pentru această carte minunată oferită spre recenzie.

              

Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: