Recenzie 99 de întrebări & răspunsuri doar pentru băieţi de Sabine Thor-Wiedemann


Titlu: 99 de întrebări & răspunsuri doar pentru băieţi
Autor: Sabine Thor-Wiedemann
Nr. pagini: 80
An apariție: 2018
Editură: NICULESCU
Disponibilă: aici!

Descriere:
De când încep să mă rad?
SEXUL SE ÎNVAȚĂ?
Despre ce vorbesc fetele?
În această carte, băieții aflați la pubertate primesc răspunsuri deschise la întrebările lor despre prietenie, dragoste, sexualitate și maturizare.
Vârsta recomandată: 11+

*Recenzie*



Oare părinţii reuşesc să anticipeze întrebările copiilor legate de corpul lor şi schimbările ce se produc în acesta la pubertate?

Eu cred că uneori nu le anticipează, iar copii preferă să vorbească cu prietenii lor de aceeaşi vârstă despre aceste modificări decât cu părinţii şi astfel pierd noţiuni esenţiale.

Editura NICULESCU  anticipează aceste nevoi ale copiilor (uneori şi ale părinţilor, pentru a scăpa de întrebările incomode) şi astfel aduce pe piaţă această carte minunată pentru a ajuta băieţii să înţeleagă schimbările produse la pubertate. Băieţii află din această carte cum li se modifică corpul, cum le cresc muşchii, de ce au anumite stări de tristeţe sau stres, de ce le oscilează vocea, de ce au vise umede şi dacă ele sunt normale sau nu, precum şi cum arată propriul organ genital la interior şi cum este corect să şi-l îngrijească. Tot în carte află despre ce cred fetele, de ce tot chicotesc şi şuşotesc, dar şi cum să abordeze fata pe care o plac.

Cartea aduce în atenţia băieţilor şi de ce dăunează tutunul, drogurile şi violenţa, având ilustraţii realizate de Claas Janssen, comice, dar care ne arată exact starea pe care o simt toţi băieţii uneori.



Este o carte pe care o recomand fiecărei familii, deoarece este greu sau nu poţi să-i explici copilului cum arată corpul unei fete, cum gândeşte aceasta, prin ce stări trec adolescenţii şi dacă este normal să se găndească uneori băieții că sunt gay sau hetero. Aceasă carte reuşeşte diminueze sarcinile părinţilor, întrucât părinții sunt nevoiți de multe ori să anticipeze întrebările copiilor, deoarece, rar, copii caută răspunsul la întrebările legate de sexualitatea lor la părinți.





Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: