Booktagul lunii noiembrie



 Acest Booktag a fost creat de blogul nostru, ,,Cărți și praf de stele".

Ce personaj literar ai adopta?
Probabil l-aș adopta pe băiețelul din ,,Pasărea vopsită” , care era considerat evreu sau țigan, dar de fapt nu era nici una, nici alta.

Ce cărți ți-ai dori să citești?
Îmi doresc să citesc ,,Teogonia”, de Hesiod și ,,Cry Korea”, de Reginald Thompson. Le caut de câțiva ani, dar nu le găsesc.

 Ce te-a impresionat dintr-o carte?
    Cu toate că nu am citit ,,Jurnalul Annei Frank”, cuvintele acesteia m-au marcat: ,,În ciuda tuturor lucrurilor tot mai cred că oamenii sunt cu adevărat buni la suflet. Cât optimism și câtă speranță purta această fată!


 Ținând cont de evenimente din cărți, ce nu ți-ai dori să ți se întâmple?
,,Să piardă memoria, să-l mântuie uitarea!”, din ,,Setea și foamea”, Eugen Ionescu.
    Nu suport ideea de a uita, nici măcăr momentele nefericite, întrucât, consider că evenimentele din trecut au condus la formarea mea.


  Ce tip de literatură preferi?
Prefer literaura asiatică, în special autorii coreeni. Două recomandări în acest sens sunt: ,,Visul învolburat al celor nouă” și ,,Prințesa Bari”.

Ce ai înlocui într-o carte?
Aș înlocui clișeele cu elemente de originalitate și limbajul neadecvat unei categorii de vârstă într-unul adecvat.



Cum arată cititorul perfect?
Nu există un cititor perfect, ci unul împlinit din toate planurile literare. Perfecțiunea este un conceput uman ce se află în constrast cu umanitatea deoarece nu există om perfect. Cu toate acestea, mi-aș dori ca cititorul contemporan să nu citească doar cărți ușoare pentru relaxare, ci și unele dificile, care îl fac să gândească. Rolul lecturii nu constă numai în găsirea unui refugiu din real, ci și de a îvăța, de a descoperi ceva nou și de a face cititorul să își pună întrebări, implicit să își folosească celulele nervoase.





Niciun comentariu: