Recenzie Îmblînzirea Charlottei de Linda Lael Miller

|Titlu: Îmblînzirea Charlottei   
|Autor: Linda Lael Miller
|Editura: Miron
|Număr de pagini: 415
|Disponibilă: aici!
Răpită şi închisă într-un harem- nu acesta a fost scenariul imaginat de Charlott Quade, înainte de a pleca din Europa spre casă. În timp ce explora străzile vechiului şi exoticului oraş Ritz, Charlotte s-a rătăcit prosteşte. A fost prinsă, legată şi aruncată brutal, complet deybracată, în cabina vasului aceluiaşi bărbat care îi aprinsese fantezia, pe cînd era adolescentă: căpitanul Patrick Trevarren.
„Linda Lael Miller, cea mai remarcabilă scriitoare de romane de dragoste, ţese o poveste emoţionantă, dînd viaţă acestei ispititoare poveşti de dragoste şi de dorinţa”. Romantic Times


*Recenzie*

Romanul "Îmblînzirea Charlottei" este unul dintre cele mai palpitante romane de dragoste pe care le-am citit vreodată. Aventurile prin care au trecut cei doi protagoniști sunt nenumărate și impresionante prin unicitatea și caracterul lor fascinant.

Charlotte a visat dintotdeauna la o viață tumultoasă, în care pericolele să pândească la tot pasul. Ei bine, nu degeaba se spune să avem grijă la ceea ce ne dorim...fiindcă s-ar putea adeveri într-un mod nu tocmai ideal. Astfel, aventura vieții tinerei începe în ziua în care îl revede pe fermecătorul Patrick Trevarren, cel care a salvat-o pe vremea când era un copil inconștient și de care s-a îndrăgostit iremediabil în urmă cu un deceniu.

Charlotte se aventurase de această dată, împreună cu fiica oamenilor în grija cărora era, în souk, un bazar al arabilor și un loc deosebit de periculos pentru două femei străine singure. Inconștiența ei e plătită scump, deoarece în scurt timp e răpită de pirați.

Răpitorii ei o pierd la un joc de cărți și fata ajunge în cabina unui căpitan de vapor - nimeni altul decât Patrick. Pasiunea începe să plutească în aer, însă nu au șansa să se bucure prea mult unul de compania celuilalt deoarece piratul căruia trebuia ca Charlotte să îi fie dusă este extrem de răzbunător și vrea să o recupereze cu orice preț.
“- N-am să-ţi fac nici un rău, spuse el. Vocea îi era joasă, fermecătoare. Acum spune-mi cum te cheamă.
Vinul se răspîndise în fiecare venă subţire a lui Charlotte, în fiecare por şi celulă. Frica i se risipi în spatele unui zid întunecat şi căscă.
- Afrodita, replică ea. Fiica lui Zeus. Imaginîndu-şi tatăl îmbrăcat într-o togă, stînd pe tronul său de pe muntele Olimp şi privind la biata umanitate, chicoti. Fereşte-te de trăsnetele lui Zeus, îl ameninţă ea pe Patrick făcînd pe deşteapta timp de o clipă. Dacă tata află despre asta se va dezlănţui.”
Cea mai sigură variantă este ca Charlotte să rămână în grija sultanului Khalif, prietenul foarte bun al lui Patrick, și să facă pentru o vreme parte din haremul acestuia. Viața la palat nu e tocmai pe gustul lui Charlotte, iar dorința de libertate o duce la un pas de moarte. Mi s-au părut nemaipomenit de interesante detaliile de la palat şi perspectiva femelor din harem.

Înainte de a realiza bine ce i se întâmplă, Charlotte se trezește fiind doamna lui Patrick Trevarren. Sentimentele ei pentru căpitan se amplifică cu fiecare minut, ajungând să creadă orbește într-o căsătorie nu tocmai convențională.
“- Iată-ţi alegerea, zeiţă, spuse el. Fie te căsătoreşti cu mine, fie iei bătaie.
Printr-un miracol, Charlotte îşi regăsi glasul. Era peste măsură de bucuroasă să-şi petreacă viaţa alături de Patrick, dar această manieră nonşalantă nu era tocmai reacţia pe care ar fi dorit-o ea.
- E o decizie dificilă, spuse ea. La urma urmei, bătaia va lua sfîrşit doar în cîteva minute, dar căsătoria ar putea fi începutul necazurilor mele. Patrick îşi îngustă ochii spre ea.
- Ţine-ţi gura, iubito, sau vei avea parte şi de nuntă şi de bătaie.”
Peripețiile se țin scai de noul cuplu, la scurt timp de la liniștirea apelor fiind în centrul unui conflict cauzat de trădare și ajungându-se la un asasinat. O cerere în căsătorie neașteptată pare să schimbe regulile jocului dintre cei doi, iar continuarea este de-a dreptul suculentă și imprevizibilă. De asemenea, un anume pirat nu este dispus să renunţe la dorinţa de răzbunare şi la recuperarea pradei sale...

Oare vor reuși Charlotte și Patrick să treacă peste toate întâmplările nefericite care li se ivesc în cale? Vor depăși împreună greutățile vieții sau separat? Surprizele nu încetează să apară.

Mi-a plăcut extrem de mult cuplul Charlotte-Patrick. Amândoi sunt extrem de ambițioși și au caractere foarte puternice, reușind să transmită într-un mod fantastic cititorului emoția și tensiunea dintre ei. Nesăbuința ei este completată de spiritul lui protector și toate trăsăturile le sunt dublate de orgolii nestăpânite.
“- Du-te înăuntru şi ia-ţi locul lîngă celelalte. Jacoba îţi va spune unde să te duci.
- Mi-ar plăcea să sugerez cîteva locuri în care te-ai putea duce tu, replică dulce Charlotte. La ţintă, de exemplu.”
În opinia mea, este o poveste armonioasă, magică și incendiară. Deși poate părea la o primă vedere mai mult un roman de aventuri decât unul de dragoste, nu este deloc așa. Iubirea plutește în aer, iar aventurile prin care trec personajele le apropie mai mult și dau acel strop necesar de realitate. În dragoste nu e totul lapte și miere. Viața nu încetează să ne provoace...


Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: