Recenzie Frumos și cu inima de gheață de Lisa Kleypas

|Titlu: Frumos și cu inima de gheață
|Autor: Lisa Kleypas
|Editura: Miron
|Număr de pagini: 367
|Disponibilă: aici!
Devon Ravenel, cel mai fascinant și imoral libertin al Londrei, a moștenit de curînd titlul nobiliar de conte. Însă noul său rang din înalta societate vine și cu responsabilități nedorite, precum și cu cîteva surprize. Domeniul lui este împovărat de datorii, iar cele trei surori inocente ale răposatului conte locuiesc în continuare în aceeași casă, împreună cu virtuoasa Kathleen, lady Trenear, o frumoasă văduvă tînără, deosebit de inteligentă, dar și foarte încăpățînată. Între ea și Devon Ravenel începe un război al ambțiilor. Kathleen știe foarte bine că nu trebuie să aibă încredere într-un bărbat fără scrupule, care a cucerit și abandonat multe femei. Va putea ea să-și păstreze inima intactă după întîlnirea fierbinte cu cel mai periculos și fermecător bărbat pe care l-a cunoscut vreodată? 


*Recenzie*

Devon Ravenel, un cuceritor de meserie, moștenește un titlu de conte pe care...nu și-l dorește. Verișorul său nesuferit, Theo, moare într-un accident stupid și toată responsabilitatea sa cade asupra craiului Devon.

Tânărul proaspăt ajuns conte merge la conacul din Hampshire pentru a arunca o privire asupra noii sale posesii înainte de a încheia un contract de vânzare-cumpărare cu prima persoană ce se arată interesată de a-l achiziționa. Socoteala de acasă însă nu se potrivește cu cea din târg, iar Devon este fermecat de frumusețea și de personalitatea tinerei văduve a verișorului său. Hotărât să o seducă, se ambiționează să scoată Eversby Priory din ruine și să îl refacă prosper. Responsabilitatea este enormă, mai ales că Theo avea trei surori mai mici ce rămân și ele în grija noului conte Trenear...
“- Contesă...
Ea ieşi, ignorîndu-l complet. Nu mai făcu nici o reverenţă. Uluit, dar şi revoltat, Devon privi uşa zicîndu-şi că nici o femeie nu-l tratase vreodată cu atîta dispreţ. Simţea că explodează. De ce naiba îl condamna ea pentru situaţia în care se găsea, deşi nu fusese alegerea lui?
- Ce am făcut, ca să merit asta? Întreabă el. West se strîmbă.
- În afara faptului că ţi-a auzit intenţia de a o alunga şi de a-i distruge casa?
- Dar mi-am cerut scuze!
- Niciodată nu le cere scuze femeilor. Asta confirmă faptul că ai greşit şi le inflamează şi mai tare.”
West, fratele alcoolic mai mic al lui Devon, insistă ca domeniul să fie vândut. El nu are idee că viața lui se va schimba în totalitate datorită acestor fete și că enervanta de Kethleen va deveni atât de importantă pentru el. Oare va avea Devon concurență la inima tinerei?
“- Lady Trenear, exclamă uşurat agentul de teren. Poate reuşiţi să-i băgaţi minţile în cap acestui domn inconştient.
- Evident, zise ea şi-l luă de braţ pe West, trăgîndu-l cu sine. Vino cu mine, domnule Ravenel, zise ea strîngîndu-i tare braţul.
- Milady, zise agentul. Mă refeream la îngrijitor, nu la...”
Între timp, Devon devine de-a dreptul obsedat de Kathleen. Cei doi descoperă că fiecare dintre ei a avut o copilărie tristă, fapt care îi unește și mai mult. Pasiunea se dezlănțuie, însă consecințele sunt periculoase. Va sta secretul tulburător al lui Kathleen în calea fericirii lor?

Devon, un libertin cu ochi superbi și inima de gheață, se schimbă fără să îsi dea seama. Deși scopul său inițial fusese să și-o aducă pe Kathleen în pat, acesta începe să își dorească mai mult de atât. Vrea să o protejeze, să se trezească dimineața lângă ea și să fie doar a lui...fără a se implica sentimental. Oare va reuși?

Kathleen este o femeie inteligentă, sensibilă și în același timp deosebit de puternică. Ea este asemenea unei mame pentru mai tinerele ei cumnate, dar total neinițiată în tainele iubirii... Este conștientă că o relație amoroasă cu Devon i-ar aduce numai suferință, însă unele lucruri nu pot fi controlate. Iubirea este unul dintre acestea.

Un accident cumplit aduce o întoarcere a evenimentelor, moment în care se introduce planul secundar al acțiunii. Helen, cea mai mare dintre surorile contelui defunct, este încurajată să facă o căsătorie din interes cu Rhys Winterborne, bunul prieten al fraților Ravenel și proprietarul unui lanț imens de magazine în Londra. Se va juca magnatul cu sentimentele fetei inocente sau va reuși ea să îi deschidă sufletul pentru a-i dărui mai mult decât un statut social? Epilogul romanului mă face să cred că povestea celor doi va trece la un cu totul alt nivel... Trebuie să recunosc că am învăţat datorită Helenei lucruri foarte interesante despre flori.
“- Mulţi oameni nu ştiu că vanilia este fructul unei orhidee agăţătoare. Avem şi noi una în sera din grădină. A crescut şi s-a urcat pe doi pereţi laterali. Cînd una dintre flori este matură, se deschide dimineaţa, iar dacă nu este polenizată, se închide seara şi nu se mai deschide niciodată. Florile albe şi beţele de vanilie din interior au cel mai dulce miros din lume...”
Pur și simplu nu am putut lăsa această carte din mână. Am avut parte de o după-amiază încărcată emoțional. Scenele de pasiune se împletesc perfect cu o acțiune amplă, extrem de bine structurată. Chiar dacă firul narativ se bazează pe un eveniment tragic, povestea este una cu o atmosferă veselă, în care replicile pline de spirit sunt la ele acasă. Conține toate elementele necesare unui historical romance de neuitat, iar eu afirm cu toată onestitatea că este unul dintre preferatele mele.


Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: