Recenzie Spioana Imperială de Mark Robson

Titlu: Spioana Imperială
Autor: Mark Robson
Anul aparitiei: 2009
Editura: CorinTeens
Nr pagini: 336
Disponibil aici !
"Intr-o lume dominata de magie si de crima, imparatul ii incredinteaza lui Femke o misiune primejdioasa. Sarcina pare limpede, dar tanara spioana ajunge sa fie repede atrasa intr-o cursa complicata.
Izolata intr-o tara ostila, vanata de autoritati si de un vechi dusman care-si doreste sa se razbune, Femke are nevoie de toata inteligenta si de toate calitatile ei pentru a supravietui. Numai Reynik, un soldat abia iesit din scoala militara, pare dispus s-o ajute. Dar, fara sa-i cunoasca adevarata misiune, Reynik descopera repede ca loialitatea e o treaba periculoasa.

*Recenzie*

       "Spioana Imperială" e o carte pe care voiam de mult timp să o citesc. Femke este printre cei mai buni spioni din Shandar şi îl ajută pe noul rege al regatului în demascarea comploturilor împotriva casei regale. Impresionat de abilităţile tinerei spioane, regele Surabar o trimite pe Femke într-o misiune în afara regatului. Fata acceptă misiunea aparent uşor de îndeplinit şi porneşte fără să ştie în ceea ce poate fi ultima ei călătorie.
        Cartea este scrisă la persoana a treia şi prezintă evenimentele în ordine cronologică. Are 15 capitole destul de lungi. Mi-a plăcut faptul că autorul a ales să introducă o mulţime de detalii care doar au facut povestea mai interesantă. Nu m-am plictisit nici măcar o secundă, aventurile lui Femke la curtea împăratului Thrandorului ţinându-mă în suspans până la finalul ultimei pagini.
        Personajele sunt complexe, pline de temeri, de secrete, chiar şi dorinţe ucigaşe. M-a surplins să aflu cine erau asasinii ce voiau să o ucidă pe Femke, dar cel mai mult m-a surprins, plăcut de această dată, modul în care spioana şi-a dat seama care e identitatea criminalilor.

"Ceea ce facea era dezgustător. Îl folosea. Îl folosea în cel mai cumplit mod,pentru că ştia că acum el va face aproape orice ca să-i câştige inima.Era cea mai urâtă formă de abuz, dar nu avea alte variante. Se justifica spunând că era spre binele imperiului."


        Obligată să supravieţuiască de una singură, fără să ştie cine îi este prieten sau duşman, Femke este atentă la tot ceea ce o înconjoară, hotărâtă să nu îi lase pe asasini să scape nepedepsiţi pentru toate crimele comise. Cu toate astea, ea nu îşi pierde simţul umorului.

"-De ce am senzaţia că nu o să-mi placă deloc ce-o să aud? spuse el oftând.
-Ai zis că ai venit să mă ajuţi, rosti Femke, zâmbind uşor.
-Nu  m-am gândit că voi fi chiar o ţintă care o să fie ciuruită de săgeţi pentru amuzamentul tău, Femke, şuieră el furios."

        Pe lângă faptul că trebuie să aibă grijă să nu îşi piardă viaţa, tânăra spioană trebuie să aibă grijă să nu îşi piardă şi inima. Nu lasă pe nimeni să se apropie de ea, să îi cunoascăn secretele, dorinţele. Este speriată cânt lordul Danar, cunoscut în capitala Shandarului pentru numeroasele cuceriri printre frumoasele domniţe de la Curte, se arată interesat de ea. Îi refuză dragostea şi încearcă să îl îndepărteze de ea prin toate mijloacele posibile.
        
"-Să nu-ţi vină vreo idee, Danar. Aici e vorba de ceva serios.
-Şi eu sunt serios, mormăi el îndepărtându-se. Dar tu crezi că mă joc cu tine."

        Recomand cu plăcere această carte. Vă va captiva acţiunea şi modul de gândire al tinerei fete, dar şi sacrificiile pe care va fi dispusă să le facă atât ea cât şi prietenii ei. 

        Autorul a combinat umorul, suspansul şi drama creând una dintre cele mai captivante poveşti pe care le-am citit. Nu o să mint. M-a întristat finalul foarte mult şi nu mă aşteptam ca evenimentele să ia această turnură. Capitolul 15 mi-a amintit de "Divergent" şi de cruzimea Veronicăi Roth, dar cartea este incredibilă.




2 comentarii:

Simona Stavar spunea...

Felicitări pentru recenzie!

Diana Cirstea spunea...

Multumim. :) Cartea este disponibila pe elefant.ro si libris.