Recenzie Frumuseţi monstruoase,de Marina Neagu

Titlu: Frumuseti monstruoase
Autor: Marina  Neagu
Nr. Pagini: 216
Editura: Quantum
Anul aparitiei: 2016
Disponibil aici !

Lara ştie că, pentru ea, tentaţiile întunecate sunt foarte mari. Crescută şi protejată de un preot–gardian, reuşeste până la vârsta de 18 ani să îşi ţină în frâu pornirile demonice. Dar când se mută în Valea Îngerilor, Lara află că existenţa ei nu este întâmplătoare.
Gardienii, soldaţi ai îngerilor, sunt crescuţi şi instruiţi să distrugă toate umbrele, fiice ale demonilor.
Şi Lara este una dintre ele.
Cu toate că a reuşit să se ascundă de gardieni timp de 18 ani, odată cu noua ei mutare, se trezeşte nu numai înconjurată de aceştia, dar şi nevoită să accepte o legătură specială cu unul dintre ei.
Noua alianţă îi oferă Larei prima dragoste, dar şi riscul de a plăti cu propria viaţă şansa de a elimina definitiv umbrele.




*Recenzie*
       Cu toate ca a reusit sa se ascuda de gardieni timp de 18 ani,odata cu noua ei mutare ,se trezeste nu numai inconjurata de acestia,dar si nevoita sa accepte o legatura speciala cu unul dintre ei.Noua alianta ii ofera Larei prima dragoste,dar si riscul de a plati cu propia viata sansa de a elimina definitive umbrele.
      Personajele acestui roman nu sunt in numar foarte mare,deoarece actiunea se bazeaza pe cateva personaje, protagonistii find Lara, Adrian (perechea Larei) si regina umbrelor.Toata actiunea cartii are loc in urma unei profetii ,in care se spune ca in urma unei legaturi dintre doua creaturi care sunt pe jumatate ingeri  se va creea un pumnal care poate sa o distruga pe regina umbrelor, fiicele ei murind odata cu ea definitiv. Lara se indragosteste nebuneste de Adrian,iar cu riscul de as pierde viata legatura dintre ei se formeaza,rezultatul fiind  acel pumnal unic. 
       Consider ca punctul forte al acestei carti este imbinarea celor trei genuri fantasy,actiune si romantism intr-un mod armonios cat si suspansul continuu si misterul in care te invaluie fiecare pagina si fiecare cuvant pana la ultimul. Dupa cum spune si autoarea Theo Anghel :
            "Fantasy,actiune sau romance.Nu trebuie sa citesti trei carti diferite pentru a-ti satisface dorinta pentru un gen sau altul. In romanul <<Frumuseti monstruoase>> ele se impletesc ingenious intr-o poveste care,garantat,te va tine cu sufletul la gura pana la final."
Nu vad niciun motiv pentru care as putea spune ca romanul Marinei Neagu are vreun punct slab ,pentru ca mie mi-a placut enorm cartea.Astfel ca am reusit sa o citesc intr-o singura zi ,datorita numarului cam mic de pagini. Ceea ce ma nemultumeste putin este faptul ca mi-ar fi placut mai mult daca cartea ar fi fost mai mare ,mai numeroasa in numarul de pagini,deoarece mi-a placut foarte mult cartea si as fi vrut sa aflu mai multe despre lumea creata de autoarea romanca.Deoarece pana acum,la cate carti am citit nu am mai intalnit o asemenea carte in care sa fie vorba despre umbre in general ,poate asta m-a captivat cel mai mult dar si povestea romantica dintre cei doi indragostiti ,Lara si Adrian.

     "Esti prea visatoare si cand ai sa realizezi cum este lumea asta cu adevarat, toate visele iti vor fi strivite si imprastiate in mii de bucati. Chiar daca vei reusi sa le aduni pe toate la un loc, vor ramane cicatricile. Si de alea nu vei putea scapa niciodata."


De asemenea,nici umorul nu lipseste din aceasta carte,intr-u cat Vlad (fratele lui Adrian) e pus mereu pe sotii ,desi e de o varsta apropiata de fratele sau. Vlad este si cunoscut pentru ca isi alege cele mai proaste momente sa faca glume de obicei pe seama Larei sau a lui Adrian.

    Combinarea celor trei genuri mentionate mai sus, misterul, suspansul, personajele deosebite, intriga exceptionala si actiunea de o mare amploare ,fac aceasta carte un roman unic. Cu cel mai mare drag va recomand sa citit acest roman,n-aveti nimic de pierdut!

Un comentariu:

Simona Stavar spunea...

Wow! Vreau neapărat cartea asta!!