Recenzia Jurnalele lui Stefan: Inceputurile de L.J.Smith

Titlu: Jurnalele lui Stefan: Inceputurile
Autor: L.J.Smith
Nr pagini: 283
Editura: Leda
Anul aparitiei: 2011

Disponil aici !


 "In acest prim roman care deschide o noua serie captivanta, fanii bine-cunoscutului hit de televiziuneJurnalele Vampirilor vor afla in cele din urma cum o poveste de dragoste pasionala, tesuta in jurul unei fete periculoase, a transformat doi frati iubitori in dusmani de moarte.
 In timpul Razboiului Civil, intr-un cadru dominat de mari mosii, averi fabuloase si secrete mortale, trei adolescenti din Mystic Falls, Virginia, formeaza un triunghi amoros torid ce va strabate secolele. Cei doi frati Stefan si Damon Salvatore sunt de nedespartit pana ce o intalnesc pe Katherine, o tanara uluitoare si misterioasa. Deveniti rivali, ei isi disputa inima lui Katherine doar ca sa descopere ca somptuoasele ei toalete de matase si nestemate sclipitoare ascund un secret cumplit:
Katherine este vampir, si este hotarata sa ii transforme si pe ei tot in vampiri, ca sa poata vietui impreuna – pentru totdeauna."

*Recenzie*
      Sunt o mare fană a serialului "Jurnalele vampirilor" şi am cumpărat primul volum al seriei "Jurnalele lui Stefan" pentru că eram curioasă cum a fost transpusă povestea în carte.
       Stefan Salvadore îşi cunoştea trecutul, prezentul şi viitorul. Urma să se căstorească cu Rosalyn, o fată pe care abia o cunoştea, urma să moştenească moşia tatălui său deşi era fiul cel mic şi urma să trăiască fericit la Veridas până în ziua morţii sale. Într-un fel, asta s-a şi întâmplat.
       Apariţia frumoasei orfane Katherine Pierce a distrus fantezia lui Stefan. Mi-a plăcut faptul că Katherine i-a fermecat cu frumuseţea ei pe Stefan şi pe fratele sau, Damon, făcându-i să se îndrăgostească iremediabil de ea. Iubind-o pe Katherine şi păstrându-i secretul întunecat, cei doi fraţi îşi trădează tatăl şi oraşul în care au crescut.
       Când Stefan află secretul fetei nu o respinge, nu îi este teamă să o privească în ochi. O acceptă aşa cum e ea cu adevarat: un monstru. Tatăl lui Stefan a jurat să îi distrugă pe toţi demonii de felul lui Katherine şi împreună cu mai multe persoane influente din Mystic Falls pune la cale un plan pentru uciderea acestora. Stefan e prins între cele doua lumi şi spre deosebire de Damon care a ales să fie de partea lui Katherine şi şi-a abandonat tatăl, Stefan este indecis. Nu ştie dacă iubirea merită un sacrificiu atât de mare: pierderea familiei sale, sau dacă familia sa este mai importantă decat dragostea vieţii lui.

   "Miezul nopţii. Prea târziu ca să mai dorm, prea devreme ca să fiu treaz... Deja mă simt bântuit."- Stefan Salvadore

       Vanitatea lui Katherine şi dorinţa ei de a obţine TOTUL o face să piardă tot ceea ce ar fi putut avea. Cei doi fraţi încearcă să o ajute pe Katherine, dar sunt prinşi şi pedepsiţi. Descoperind gravitatea faptelor lor, cei doi fraţi fac alegeri ce le vor schimba pentru totdeauna vieţile. Se întorc unul împotriva altuia şi îşi jură ură eternă.

   "-Să te asemăn cu o zi de vară? Eşti demn de comparaţia asta, domnule Salvadore? Sau ai nevoie de o carte, ca să te hotărăşti?

       Mi-a plăcut cartea foarte mult şi voi cumpăra şi restul cărţilor din serie. M-a fascinat povestea celor doi fraţi care se îndrăgostesc de aceeaşi fată, dragoste care îi va face să piardă totul, chiar şi pe ei inşişi. Îmi place felul direct al lui L.J.Smith de a prezenta evenimentele şi sentimentele personajelor. Actiunea a fost descrisă cu precizie, fiecare detaliu căpătând proporţii uriaşe. A fost uşor de citit şi captivantă. Fiecare personaj are câte o poveste şi sentimentele lor sunt clare pentru cititor, visele, dorinţele şi intenţiiile lor fiind uneori de la sine înţelese, alteori surprize neaşteptate.

"Prefer vampirii decât un tată nebun."- Damon Salvadore

       Povestea m-a atras şi am trăit alături de Stefan fiecare minut al agonizantei sale vieţi şi fiecare secundă de suspans şi de tristete. Sper că vă va plăcea şi vouă cartea la fel de mult ca şi mie şi că veţi citi şi restul seriei. L.J.Smith este printre scriitoarele mele favorite şi veţi adora triunghiul amoros pe care l-a creat şi ceaţa de iluzii în care se afundă Stefan şi Damon din ce în ce mai mult odată cu fiecare bătaie de inima.

11 comentarii:

alexa ioana spunea...

Jurnalele lui Stefan mi-au placut mai mult decat Jurnalele vampirilor. Povestea este mult mai frumoasa, si in ciuda numarului mai redus de pagini, actiunea este mai reusita si tine cititorul cu in priza de la prima pana la ultima pagina.
In plus, aici nu avem o Elena, iar Katherine este delcioasa, o ador. chiar daca multi nu suporta triunghiurile amoroase..ei bine, in aceasta serie este cu totul si cu totul altceva. relatia dintre cei trei ajunge cu usurinta la inimile cititorilor

Diana Gabriela spunea...

Chiar vreau sa citesc seria asta!

Diana Gabriela spunea...

Am inceput serialul si m-a captivat de la primul sezon!

Diana Gabriela spunea...

Sunt sigura ca imi va placea cartea mult mai mult!

alexa ioana spunea...

serialul este diferit fata de Jurnalele lui Stefan. se aduce in disutie si trecutul celor trei, dar prea putin.
pus ca dupa sezonul 3, il prostesc rau si nu mai merita urmarit

Nicoleta Gaciu spunea...

Acum urmăresc serialul şi pot spune că e superb .Cărţile încă nu le.am inceput dar o s.o fac cat mai curând pt că sunt curioasă dacă sunt mai bune decât serialul .(de obicei aşa e dar aici parcă e un pic diferit ,chiar dacă n.am citit cărţile sunt sigură ca amândouă .s la fel de bune <3 ) Felicitări pt recenzie !!

alexa ioana spunea...

primele trei sezoane sunt bune, pe urma devine plictisitor. si singurele persoanje care mi-au placut si care dau farmec serialului (dar si cartii ) sunt Damon si Katherine

Simona Stavar spunea...

Eu n-am citit decat primele 4 volume din "Jurnalele Vampirilor", pe vremea cand au aparut la chioscuri, adica acum destul de multa vreme si nu stiu daca m-ar mai prinde seria daca as incepe sa citesc acum restul cartilor.

Simona Stavar spunea...

Dar urmaresc in continuare serialul, care se afla printre preferatele mele <3 <3 pacat ca mai urmeaza doar un sezon.

alexa ioana spunea...

eu te sfatuiesc sa citesti primele trei volume din Jurnalele lui Stefan, sunt extrem de frumoase si interesante, mult mai bine scrise decat volumele initiale. si sigur o sa le gasesti la un pret foarte mic

alexa ioana spunea...

eu la serial am renuntat, personal m-a dezamagit. prefer The Original, este mult mai bun si antrenant.