Recenzie „Misterele Zarondiei” de Gelu F. Achiș

Titlu: Misterele Zarondiei
Autor: Gelu F. Achiș
Nr. pagini: 474
Editură: Datagroup
Disponibilă: aici!


Misterele Zarondiei este primul volum dintr-o serie, care povestește aventurile unor copii ce se trezesc azvârliți într-o lume nouă, fascinantă, unde pericolele pândesc la tot pasul.  Când hotărăsc să descopere cum au ajuns acolo și cum se pot întoarce acasă, soarta îi conduce pe drumuri nebănuite, despărțindu-i, punându-i în situații grele și aducându-i în fața unor decizii importante. În păienjenișul lumii noi, misterele apar ca ciupercile după ploaie, iar informațiile ce li se relevă, secretele tulburătoare și ființele stranii, adâncesc enigmele și mai mult. Curajul, încrederea, prietenia, curiozitatea, hotărârea, teama de  recunoscut, toate îi vor împinge să răzbată în acest nou început. Dar vor reuși să supraviețuiască? Vor afla cum au ajuns în lumea nouă? Se vor întoarce vreodată acasă?

*Recenzie*
                        
„Misterele Zarondiei” este o carte care m-a impresionat prin complexitatea și frumusețea ei, prin personajele cu povești inedite, prin ideea originală și prin lumea nemaivăzută, misterioasă, periculoasă și enigmatică conturată atât de atent. Autorul reușește să transpună orice cititor pe planeta Masiv Al’ Khaul, acesta trăind, pe parcursul lecturării romanului, primul dintr-o serie, experiențe incredibile, văzând lucruri fascinante și întâlnindu-se cu ființe mult superioare, din punctul de vedere al forței sau al inteligenței, cu care reușesc să viețuiască pentru o scurtă perioadă de timp măcar, ajutându-se reciproc.

Personajele principale sunt trei copii de generală, Raul, Vanesa și Dan care se trezesc pe această planetă necunoscută, fără măcar să-și amintească cum au ajuns acolo. Ei trebuie să găsească o cale de a se întoarce acasă, trebuie să rămână împreună sau să încerce să se regăsească, să învețe să se lupte, să supraviețuiască, să se adapteze noilor condiții și schimbări. Mai mult de atât, copiii sunt predestinați  să salveze populația de zagriți - ființe asemănătoare oamenilor, raționale, locuitorii Zarondiei, și de asemenea să restabilească în cele zece așezări ale Zarondiei pacea și echilibrul.

Odată ajunși la marginea Zarondiei, în inima junglei, Vanesa, Dan și Raul Sunt atacați de ricarieni și durboni, animale sălbatice ce trăiesc în junglă. Dan a  fost răpit de ricarieni, iar Vanesa și Raul au fost salvați de un zagrit, Tae Vosch, care le-a oferit celor doi adăpost și hrană, în așezarea Tasorin, copiii începându-și imediat pregătire pentru a pleca în misiunea de salvare a lui Dan și încercarea descoperirii drumului spre casă.

Opera este profundă, complexă, și are un mesaj bine creionat, totul fiind în comuniune cu cadrul SF, personajele și peisajele descrise.
„Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri, Omul care nu citește trăiește doar o singură viață.” George R.R. Martin

Recomand această carte, fiind un roman care te va ține cu sufletul la gură constant și care te va ului prin unicitatea lui. Autorul nu scrie doar o poveste, prin intermediul cărora se transpune direct sau indirect, ci creează cu adevărat o lume nouă, un univers paralel, o planetă și civilizații noi. Odată imprimate pe hârtie, ficțiunea devine o realitate incontestabilă.





Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: