Recenzie Vreau să fiu soţia ta de Lisa Kleypas

|Titlu: Vreau să fiu soţia ta
|Autor: Lisa Kleypas
|Editura: Miron
|Număr de pagini: 367
|Disponibilă: aici!
Un magnat lipsit de scrupule 
O ambiție nemăsurată i-a adus lui Rhys Winterborne, om de rând, o imensă avere și succes. În afaceri și dinco- lo de ele, Rhys obține tot ceea ce dorește. În clipa în care o vede pe timida aristocrată Lady Helen Ravenel hotărăște că va fi a lui. Iar dacă trebuie să-i răpească vir- tutea ca să fie sigur că se va mărita cu el, cu atît mai bine. 
O frumusețe retrasă 
Helen nu are aproape deloc contact cu lumea străluci- toare și cinică a înaltei societăți londoneze, iar jocul se- ducției pornit de Rhys Winterborne trezește în ea o pasi- une puternică, la fel de intensă ca și a lui. Deși a primit o educație aleasă, crede că numai ea îl va putea îmblînzi pe viitorul soț. În timp ce dușmanii lui Rhys conspiră împo- triva lor, Helen va trebui să-i încredințeze cel mai în- tunecat secret al ei. Riscurile sînt imense... dar răsplata este o viață plină de fericire. Și totul începe cu... 
Vreau să fiu soția ta 


*Recenzie*

Lisa Kleypas reușește să ne surprindă încă o dată cu o nouă apariție de senzație din seria familiei Ravenel. După ce ne-am îndrăgostit de povestea de iubire dintre Kathleen și Devon, a sosit momentul să ne aprofundăm trăirile alături de Helen și Rhys Winterborne.

La sfârșitul cărții "Frumos și cu inima de gheață" logodna dintre Rhys și Helen a fost ruptă datorită intervenției lui Kathleen, iar șansele lor de împăcare păreau inexistente. Povestea celor doi continuă într-o manieră neașteptată, deoarece încă de la începutul acestei noi cărți o descoperim pe Helen la magazinul lui Winterborne - hotărâtă să îi devină soție cu orice preț.
“- Vreau să facem nuntă. Vreau ca toată lumea, inclusiv eu, să aibă timp să se obişnuiască cu situaţia.
- Eu m-am obişnuit deja.
Ea şi-a stăpînit cu greu rîsul.
- Nu toată lumea poate ţine pasul cu tine. Nici măcar cei din familia Ravenel. Nu poţi încerca să fii ceva mai răbdător?”
Pasiunea dintre magnat și tânăra nobilă atinge cote alarmante, iar ca măsură de precauție, pentru a fi siguri că nimeni nu se va putea opune căsătoriei lor, Rhys o dezonorează pe Helen. Planurile de nuntă revin în forță, însă data programată pare mult prea îndepărtată și sentimentele pe care cei doi tineri le nutresc unul față de celălalt se intensifică cu fiecare clipă.

Constrâns de împrejurări, Rhys revine la prima lui iubire - afacerile. Merge să vadă un șantier și ajunge să își riscă viața pentru a salva un băiețel prins sub niște dărâmături. Întâmplarea nefericită i-o aduce în cale însă pe doctorița Garrett Gibson, o femeie iscusită pe care decide să o angajeze pentru muncitorii săi.
 
Mi-a plăcut foarte mult mentalitatea reformatoare a lui Winterborne, faptul că el considera femeile la fel de capabile de muncă precum bărbații. La acea vreme era de-a dreptul șocant să vezi o doctoriță, dar Rhys nu a stat pe gânduri și și-a lăsat viața în mâinile domnișoarei Gibson. S-a dovedit că nu a regretat.
“- Orice bărbat ar fi venit la mine, avînd o asemenea pregătire, l-aş fi angajat pe loc. Dar o femeie? Prejudecăţile sunt prea mari, nu le vom putea depăşi. Chiar şi pacientele îşi doresc un medic bărbat.
- Poate, la început. Dar se vor obişnui cu ideea. Văzând că bătrînul se pregătea să riposteze, a continuat: Havelock, am deja sute de femei angajate, care îşi demonstrează zi de zi priceperea. De curînd, am promovat o vînzătoare pe post de şef de departament iar performanţele ei se ridică la nivelul celorlalţi colegi ai săi. Iar priceperea lui Fernsby este mai presus de orice îndoială. Nu sînt radical, Havelock, dar acesta este purul adevăr. Pentru că sînt un bărbat cu judecată dreaptă, cred că ar trebui să-i dai o şansă lui Gibson.”
Între timp, Helen făcea ceea ce știa cel mai bine: își îngrijea orhideele și petrecea vremea cu surorile ei neastâmpărate. Noua ocupație a fetelor o constituia crearea unui joc legat de cumpărături (influența lui Rhys este profund remarcată) datorită căruia să se îmbogățească. Pandora afirmă cu toată convingerea că ea nu se va căsători vreodată. Oare așa să fie?

Întâmplător, Helen descoperă o scrisoare pe care mama ei a scris-o în urmă cu mulți ani, iar conținutul acesteia îi întoarce lumea peste cap tinerei fete. Temerile cele mai mari ale fetei se adeveresc, iar astfel căsătoria iminentă cu Winterborne devine imposibilă în ochii ei.

Inocenta și blânda Helen Ravenel lasă toate prejudecățile în urmă și se avântă în necunoscut pentru a salva o biată copilă de la o soartă necruțătoare. Legătura dintre cele două este de necontestat și Helen este conștientă că bârfele o vor desființa, dar nu dă înapoi. Am apreciat nespus de mult ambiția și perseverența de care a dat Helen dovadă în această parte a romanului. Ea a demonstrat că nu este o simplă fată crescută în puf, ci o tânără responsabilă și pregătită să lupte cu nedreptatea vieții.

Rhys Winterborne este genul de bărbat la care visează marea majoritate a femeilor. Pe lângă că este extrem de potent financiar, el este protectiv și sensibil. E un om stăpân pe sine și cu ambiții uriașe (a fost un copil sărac provenit din Irlanda), dar iubirea reușește să îl îngenuncheze.

Acțiunea acestui roman este una alertă și incendiară. Când ai impresia că lucrurile s-au liniștit pentru un moment, autoarea aruncă o nouă bombă care te lasă fără cuvinte. Firul narativ este nemaipomenit și trebuie să recunosc că am fost plăcut surprinsă, având în vedere că începutul romanului direct cu planurile lor de căsătorie dădea impresia unei povești simpliste.

De asemenea, m-a emoționat că întreaga familie Ravenel a fost la fel de prezentă ca în primul volum și relația lor se consolidează din ce în ce mai tare. Aștept cu nerăbdare lansarea celorlalte volume ale seriei pentru că toți membrii clanului Ravenel merită un moment propriu de glorie și o viață fericită.
“- Ce te îngrijorează?
- Că te va manevra şi va profita de tine.
- Domnul Winterborne nu va profita de mine.
West a pufnit:
- Spui asta pentru că deja a făcut-o. A luat-o de umeri şi a privit-o în ochi: micuţă prietenă, vreau să fii prevăzătoare şi să nu uiţi că Londra nu este tărîm magic al fericirii şi că străinii pe care-i întîlneşti în cale nu sînt eroi sub acoperire.”
Oare ce secret tulburător ascunde Helen? Cine e micuța ei protejată? Va fi Rhys dispus să își asume responsabilitatea de a le ține pe cele două departe de gura lumii? Căsătoria va mai avea loc? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările ce mențin suspansul pe tot parcursul unui roman inedit.


Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: