Recenzie Pasiunea unei femei I de Virginia Henley

|Titlu: Pasiunea unei femei (volumul 1)
|Autor: Virginia Henley
|Editura: Miron
|Număr de pagini: 286
|Disponibilă: aici!
Tînăra Bess Hardwick știe că singura ei cale de a evada din viața de privațiuni pe care familia ei o duce, este să ajungă la curte și să facă o căsătorie bună. Și astfel frumoasa fată pleacă la Londra, și ajunge la Curtea Tudorilor, locul unde sînt cei mai bogați, puternici și ambițioși bărbați. Dar nici un bărbat nu este mai ambițios și mai periculos decît Prințesa Elizabeth, cea care și-o face pe Bess prietenă, confidentă și mai apoi doamnă de onoare  la strălucitoarea ei curte, atunci cînd ajunge regină...
Seducătorul William Cavendish, îndrăznețul sfetnic financiar al regelui, jură să o aibă pe Bess cu orice preț, dar ea este nevoită să îl accepte pe îndrăgostitul Robert Barlow, care îi oferă o căsătorie pe care ea nu o poate refuza.
Cînd Bess ajunge văduvă, proaspăt încoronata Elizabeth o obligă să se mărite cu nobilul Sir William St. Loe. Dar nesăbuita pasiune  o aruncă pe Bess în brațele Contelui de Shrewsbury, a cărui abilă îndrăzneală aprinde în ea pasiunea vieții ei. 


*Recenzie*

"Pasiunea unei femei" este, așa cum îi spune și numele, un roman pasional, plin de intrigă și provocator în cel mai neașteptat mod. Autoarea a pus o cantitate suficientă de sare și piper pentru a transforma povestea vieții Elizabethei Hardwick într-o lectură ce te ține cu sufletul la gură încă de la prima pagină.

Elizabeth Hardwick este o copilă care a suferit de mică, pierzându-și tatăl la o vârstă extrem de fragedă și fiind nevoită să părăsească alături de familia sa casa în care s-a născut. Deși avea doar 6 ani, Bess și-a promis că va recupera moșia și niciodată nu va mai fi neputincioasă.

La vârsta adolescenței, fata ajunge dama de companie a Margaretei Zouche, o femeie din înalta societate ce îi deschide porțile spre regalitate. Bess este hotărâtă să se afirme în lumea bună și să își croiască un viitor promițător. Povestea situându-se în secolul al XVI-a, evidențiază singura posibilitate a femeilor de a avansa: căsătoria.
"Bărbații ambițioși obțin tot ce vor, atunci de ce să nu fie și femeile ambițioase? Bess era hotărâtă să devină o femeie de succes și să se înfrupte din bogățiile acestei vieți. Își propuse, își impuse asta, se angajă ca într-un jurământ solemn. Bess îsi imagina viitorul cu claritate. Știa exact ce-și dorea și știa că va exista un preț de plătit. Ceea ce însă era cît se poate de corect, aproape o nimica toată. Va plăti prețul fericită, fie și cu renunțări. Va trece prin foc, își va negocia sufletul ca să aibă toate acestea!"
Apare în scenă William (Rogue) Cavendish, un crai de la curtea regelui ce își propune să o seducă pe roșcata inocentă, însă pentru care destinul are alte planuri... Diferenţa de vârstă de peste 20 de ani îşi spune cuvântul în relaţia lor, dar, cu toate acestea, fata rezistă avansurilor lui şi este convinsă că îi va pune pirostriile. El se dovedeşte a fi însurat, iar ea este forţată într-o căsătorie neprevăzută. Astfel, cei doi sunt despărţiţi înainte chiar de a avea șansa să fie împreună. 
"- Oricum m-ai curățat; așa că poți avea și punga.
- Mulțumesc, Lady Frances. Am avut o seară minunată.
- Eu trebuie să-ți mulțumesc... M-am distrat de minune numai privindu-te.
- Încă nu s-a terminat. Știu ce ne-ar trebui amîndurora, șopti Cavendish sugestiv, venind lângă ea. Bess se uită în sus la el, încercând să nu intre în panică.
- Aer proaspăt. Și Cavendish o luă de brațul stâng și o conduse prin salon spre ușile care dădeau în terasă."
Bess o cunoaște întâmplător pe prințesa Elizabeth Tudor, a cărei prietenă și confidentă devine aproape instant. Tânăra află câte secrete ascunde regalitatea şi că scopul scuză mijloacele în cazul acesteia. La curte îl întâlnește și pe George, viitorul conte de Shrewsbury, cu care are un schimb de replici acide plin cu scântei. Drumurile lor se vor mai întâlni şi presimt o pasiune înfloritoare...
"George Talbot intră în încăpere, lovindu-se cu biciușca în palmă.
- Ei, să fiu eu blestemat dacă nu este domnișoara Elizabeth Hardwick. (Fitil dur) Îi pronunță numele accentuînd ultima silabă, special ca să o provoace.
- Dacă ar fi după dorința mea, chiar ai fi blestemat iar întâmplător, numele meu este doamna Elizabeth Barlow, spune ea cu o voce imperioasă."
După numai un an, tânărul Robert Barlow pierde lupta cu viața, iar Bess, ajunsă văduvă, trebuie să reia viața în mâini Vechea iubire reapare în peisaj şi lucrurile vor lua o întorsătură neaşteptată... Am impresia că volumul 2 ne pregătește surprize de proporții și aștept cu nerăbdare să trec alături de Bess prin aventuri inimaginabile.

Oare va putea tânăra să trăiască în sfârșit așa cum îsi dorește sau va trebui să asculte în continuare de ceea ce i se spune? Ce se va alege de pasiunea pentru viață a lui Bess? O poveste palpitantă, un exemplu de ambiție și perseverență de a atinge un scop măreț. Cheia spre succes e dorința aprinsă de a reuși.


Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: