Recenzie Din vina domnișoarei Bridgerton de Julia Quinn

|Titlu: Din vina domnișoarei Bridgerton
|Autor: Julia Quinn
|Editura: Miron
|Număr de pagini: 367
|Disponibilă: aici!
Uneori dai peste dragoste acolo unde te aștepți mai puțin. Toată lumea se aștepta ca Billie Bridgerton să se mărite cu unul dintre frații Rokesby. Cele două familii sînt vecine de secole, iar pe cînd era mică, băiețoasa Billie se jucase alături de Edward și Andrew. Oricare dintre ei i-ar fi fost un soț perfect... într-o bună zi. Un singur membru al familiei Rokesby îi este absolut nesuferit lui Billie: arogantul George. El este cel mai în vîrstă dintre frați și moștenitor al ducatului, dar este distant, enervant, iar ea este absolut convinsă că tînărul o detestă. Ceea ce îi vine foarte la îndemînă, deoarece  nici ea nu-l poate suferi.
Uneori soarta are un ciudat simț al umorului. Fiindcă atunci cînd cei doi adversari de o viață se sărută în sfîrșit, s-ar putea chiar să descopere că singurul om pe care nu-l poți suferi în preajma ta, este singurul fără de care nu poți să trăiești.



*Recenzie*


Acțiunea romanului se petrece la sfârșitul secolului al XVIII-lea, într-o Anglie conservatoare și bazată în întregime pe rangul social.

Eroina noastră, Sybilla Bridgerton, este ieșită din tiparul specific al femeilor vremii. Billie este băiețoasă, hotărâtă și ambițioasă. Ea preferă cu dragă inimă să se îmbrace în pantaloni și să cutreiere hectarele de pământ ale tatălui său, decât să poarte rochii sofisticate și să își ocupe timpul cu lucrul de mână. Este unică și apreciată de toți cunoscuții...mai puțin de George.

“- Nu merg de parcă aş pluti, nu ştiu să flirtez şi ultima dată când am folosit un evantai am lovit pe cineva în ochi.
Îşi încrucişă braţele la piept şi continuă:
- Şi cu siguranţă nu ştiu cum să-l fac pe un domn să se simtă isteţ, puternic şi mai bun decît sînt eu.
George chicoti.
- Sînt aproape sigur că ducesa de Westborough e doamnă, să ştii, nu domn.”

George Rokesby e fiul moștenitor al conacului și al titlului de duce pe care tatăl său îl deține. Tânărul a fost nevoit să renunțe la aspirațiile sale datorită responsabilităților familiale, fapt pentru care a devenit o fire închisă și rece.

Billie Bridgerton a copilărit împreună cu trei dintre membrii familiei Rokesby (Edward, Mary - cea mai bună prietenă a ei - și Andrew). Toată lumea este sigură că unul dintre cei doi băieți îi va băga mințile în cap și o va duce pe fata cu aere de băiețoi la altar, dar anii au trecut și fata a împlinit 23 de ani, fiind considerată fată bătrână. Poate că Edward va reveni după ce își va fi apărat țara și va face pasul cel mare. Nimeni nu se gândește că tocmai George ar putea fi alesul... Surprizele nu încetează să își facă simțită prezența.

Familiile Bridgerton și Rokesby sunt prietene de generații și se așteaptă ca arborele lor genealogic să le lege printr-o căsătorie, însă tinerii nu dau niciun semn în acest sens.

Billie și George nu au fost niciodată prieteni și abia dacă erau conștienți unul de existența celuilalt pe parcursul întregii copilării. Diferența de vârstă de 5 ani dintre ei a fost un factor important în această privință, însă totul se schimbă brusc din cauza...unei pisici.

“- Mie-mi place să fiu în compania mea.
- Sînt sigură.
George reuşi să zămbească pe jumătate.
- Credeam că în seara asta nu ne insultăm.
- Nu?
- Pînă la urmă, te duc în braţe, în jos pe scări. Ai face bine să-mi vorbeşti frumos.
- Bună observaţie, recunoscu ea.”

George observă uimit că Billie cea neînfricată și nebunatică a devenit o femeie în toată puterea cuvântului, atunci când rămâne blocat împreună cu ea pe acoperișul hambarului. Pasiunea începe să își facă simțită prezența și din acea clipă nu mai este cale de întoarcere la normal. Pe de altă parte, tânăra realizează că sub masca arogantă, pe care George o afișează, există un suflet nobil și e gata să riște totul pentru a-l descoperi.

“- E bine intenţionată.
George pufni tare.
- Chiar este, insistă Billie, incapabilă să-şi ascundă zâmbetul. Vrea doar ce crede că e mai bine pentru mine.
- Ce crede ea că e mai bine pentru tine.
- Ei bine, da. Nu ai cum s-o convingi de contrariul. Mă tem că asta e o trăsătură Rokesby.
- Cred că tocmai m-ai insultat.
- Ba nu, spuse ea păstrându-şi expresia calmă pe chip.
- O să trec cu vederea insulta asta.
- Foarte amabil din partea ta, domnule.”

O poveste de dragoste interesantă, care are o evoluție lineară și provocatoare, fără a fi vulgară. Drama familială și personajele complexe mențin suspansul și fac ca evenimentele să capete o notă ridicată de credibilitate.

Recomand acest roman tuturor iubitorilor genului historical romance și nu numai. Iubirea, loialitatea și sacrificiile discutate în această carte sunt prezente în viața fiecărui om...



Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.