Recenzie Neamul Corbilor vol. 2 de Lavinia Călina

Titlu: Neamul Corbilor vol . 2, Blestemul zorilor
Autor: Lavinia Călina
Editura: Herg Benet
An apariţie: 2016
Număr pagini: 296
Disponibilă: aici!

Despărțite de încrâncenata luptă a magiei, luptă la care nu și-au dorit să ia parte, reîntâlnirea dintre Nicol și Roxana nu este cea așteptată. Ambele tinere fete intră în mrejele fără scăpare ale propriilor Neamuri, adâncindu-se treptat în fapte care le determină, aparent, să își piardă identitatea. Iar viziunea cea mai întunecată, acea viziune o morții și a crimei de neînchipuit, pare să prindă contur din ce în ce mai puternic. Un contur negru… al destinului neînduplecat.
Magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate; un creuzet al coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul oricărei străzi, în ochii oricărui trecător și chiar din adâncul propriului suflet. Lupta abia a început, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câștiga supremația asupra întregii lumi.

*Recenzie*

Ce părere aveți despre expresia "Binele mereu câştigă!"? Credeți că după aceste cuvinte ar trebui să ne lăsăm ghidați de viață? Să aşteptăm ca răul să dispară de bună voie sau să îl facem noi să dispară? Problema se pune atunci când încercăm să scapăm de forțele nefaste, dar nu putem, ele fiind mai puternice decât noi. Vă spun că această serie nu este un basm, eate realitate, iar răul câştigă.

"Blestemul zorilor" este structurată în 12 capitole(şase cu şase) relatate din perspectivele celor două protogoniste. Capitolele se întind pe 296 de pagini.


Dacă în "Copii întunericului" personajele au avut parte un drum greu de parcurs, dar realizabil, acum viața personajelor este tulburată sub vuietul destinului şi drumul acestora se complică.


Corbii contra Lupilor sau Nicol împotriva Roxanei, aceste confruntări sunt narate pe parcurs. Aşadar, prieteniile se strică, o putem observa pe Nicol, care, sub influența Corbilor este în stare să o omoare pe cea mai bună prietenă a ei, Roxy. Personajele trec prin multe întâmplări, viața fiindu-le pusă sub amenințare. 
"Eu, pe de altă parte, intrasem nepregătită în groapa cu vipere. Dar asta nu mă împiedica ca la final să-mi fac cizme din pielea lor."
Măştile cu care se ascund personajele cad jos, iar adevărata lor față iese la iveală pe parcurs. Am observat o îmbunătățire a scrisului autoarei chiar de la prima pagină a cărții, lucru care m-a bucurat. 

"Blestemul zorilor" este un titlu sugestiv, acesta făcând referire la momentul în care vrajitorii, cărora le-au fost luate puterile sunt condamnați ca la ivirea zorilor să îşi găsească sfârşitul. Într-un fel, titlul acesta mi-a adus aminte de vampiri pentru că acesta este blestemul lor. Lavinia Călina a făcut aceste neamuri de vrăjitori să fie dependente de aceste puteri, deoarece fără ele deveneau cenuşă. 


Începutul o surprinde pe Nicol torturând Lupii şi luându-le energia. Protagonistele trec prin schimbări majore: Roxy nu mai este fata timidă iar Nicol prin răutatea pe care o arată devine personaj negativ. Cu toate că personajele încă îşi păstrează latura din primul volun (pozitivă, în cazul lui Nicol), pe parcursul acestui volum o vor ascunde până într-un punct.

"Unul dintre medici îmi injecta ceva în venă şi nu am mai putut să-mi țin ochii deschişi. Sincer, nici nu voiam să-i mai deschid."
Acțiunea se petrece în România şi în Austria, întâmplările dramatice neuitând să îşi facă simțită prezența.
Revenind la măşti, țin să îl menționez pe Radu, tătăl lui Ovidiu, soțul lui Nicol. Adevărurile pe care le ascunde ies la iveală şi reuşesc să şocheze.

Limbajul tineresc face cartea ușor de citit. Seria chiar dă dependență. Este ca un drog! Puțin cu puțin, până în faza în care simți că nu poți trăi fără el. Aştept cu nerăbdare volumul al treillea şi vă invit şi pe voi să citiţi seria!






Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.