Cinci autori cunoscuţi care au avut pseudonime

Bună dimineaţa cu întârziere!
Din păcate nu am avut prea mult timp liber în acest zile, mai ales că am decis să schimb din nou aspectul blogului şi probabil ultima dată în acest an pentru că durează foarte mult şi singura modalitate era html. Totuşi, înainte să plec la ski am dorit să scriu acest articol pentru că am aflat nişte informaţii interesante în ultimul timp despre câţiva autori cunoscuţi


1. Agatha Christie: Mary Westmacott
Probabil nu există persoană (dintre cei care citesc) care să nu fi auzit de Agatha Christie şi de celebrele ei romane poliţiste intersante, precum 10 negri mititei, Crima din rient Express, Cadavrul din biliotecă, Cei 4 mari, 13 la cină şi altele. Aceasta a publicat nu mai puţin de 66 de cărţi şi mai mult de 15 colecţii de povstiri scurte. Ceea ce unii nu ştiu este că a publicat alte 6 romane de dragoste sub numele Mary Westmacott.
2. C.S. Lewis: Clive Hamilton şi N.W. Clerk
Clive Staples Lewis, scriitorul de origine iralndeză cunoscut pentru celebra serie Cronicile din Narnia şi alte romane precum Out of the Silent Planet, The Four Lovest sau Mere Christianity a publicat cărţi sunt două pseudonime diferite. Acestea sunt Spirits in Bondage, Dymer, iar cu 2 ani înainte de moartea sa, "A Grief Observed, o carte dedicată perioadei de doliu pentru soţia sa.
3. Isaac Asimov: Paul French
Isaac Asimov, profesor şi scriitor de literatură science-fiction este cel mai cunoscut autor al acestui gen. El a fost întrebat dacă doreşte să scrie un roman după care să se facă un serial de telviziune. A acceptat, dar romanul a fost publicat sub pseudonim, crezând că romanul nu va fi adaptat bine. Din păcate, nu s-a mai realizat serialul, dar a terminat seria Lucy Starr, alcătuită din 6 volume.

4. J.K. Rowling: Robert Galbraith
Pentru a evita discrimnarea, aceasta şi-a scris inţialele pentru a nu fi evident că este femeie. Seria Harry Potter, celebră în toată lumea şi preferata copiilor a fost refuzaţă de o mulţime de edituri iniţial. Joanne Rowling a publicat câteva romane cu pseudonimul Robert Galbraith, unele tradus şi la noi, precum Chemarea cucului şi Viermele de Mătase.Aceasta a declarat că regretă că s-a aflat fiindcă a fost o experieţă plăcută să nu fie nevoită să se ridice la aşteptările cititorilor şi să primească feed-back sub alt nume.

5. Stephen King: Richard Bachman
Regele romanelor Horror, Stephen King a fost nevoit să publice câteva cărţi sub alt nume, deoarece editurile îl limitau la o carte pe an, iar el dorea să publice mai multe, dar de asemenea nu a dorit să pară scrise în grabă, având atât de multe pe numele său. Rage, The Long Walk, Roadwork, The Running Man, Thinner, Blaye şi The Regulators sunt romanele sale publicate sub pseudonim.

Sper că vi s-a părut interesant articolul! Vă mulţumesc celor care au citit!

Un comentariu:

maria ancuta spunea...

foarte interesant...mi s-a parut foarte aiurea la Stephen King ca nu il lasau sa publice decat o carte pe an