Ce citesc de Halloween

       Bună dimineaţa! Probabil că toţi ştiţi că mâine este Halloween, aşa că nu trebuie să vă spun prea multe. Deşi este o tradiţie cunoscută în toată lumea, acest eveniment nu este celebrat în ţara noastră şi nu numai. Din păcate, nu veţi putea merge din uşă în uşă să cereţi bomboane, iar dacă faceţi vreo prostie s-ar putea să vă alegeţi cu poliţia pe cap, sau alte probleme. 


       Deci, cei care nu se duc la vreo petrecere, organizată cu această ocazie, puteţi "sărbători" Halloween-ul, stând în pat, alături de o cană de ceai de fructe, sau ce preferaţi si să citiţi o carte cu tentă Horror. Dacă nu aveţi, puteţi fugi mâine la Mall, sau la librărie şi să cumpăraţi una. Nu ştiţi care? Aţi ajuns unde trebuie! 

1. Drodd, de Dan Simmons

In 1865, cand incepe povestea, Charles Dickens este un scriitor de succes. Se afla in tren, cu o iubita secreta, si nu stie ca destinul ii rezerva o surpriza ce-i va schimba existenta. Un accident care-l va proiecta intr-o viata dubla.
Obsesii macabre ies la iveala: crime, cadavre, cripte sinistre. Astfel incepe o incursiune tenebroasa si fascinanta in adancurile orasului ce se ascunde in Londra subterana. Drood imagineaza ultimii ani ai cunoscutului scriitor, incercand sa elucideze enigme nerezolvatepana in zilele noastre.





2. Femeia în negru, de Susan Hill


Mandra si solitara, Casa din Mlastina Tiparului vegheaza asupra smarcurilor cu apa sarata, batute de vant si aflate de cealalta parte a Digului celor Noua Vieti. Arthur Kipps, un tanar avocat, este trimis sa participe la inmormantarea singurului locatar al casei, nestiind de secretele tragice ce zac ascunse dincolo de ferestrele oblonite. Abia dupa ce zareste o tanara femeie palida, invesmantata toata in negru, incepe sa fie coplesit de neliniste, sentiment intarit de localnicii care ezita sa vorbeasca despre strania aparitie – si intentiile ei cumplite.

Femeia in negru, o poveste cu fantome plasata in epoca victoriana, este unul dintre cele mai cunoscute romane ale scriitoarei britanice Susan Hill. A fost adaptat pentru scena in 1989 si continua sa se joace cu succes in West End-ul londonez, ca si pe scenele a numeroase teatre din intreaga lume.
3. Exorcistul, de William Peter Blatty


Publicat pentru prima data in 1971, Exorcistul, unul dintre cele mai controversate romane, a devenit un fenomen literar. A stat cincizeci si sapte de saptamani pe lista de bestselleruri din New York Times, dintre care saptesprezece pe locul 1. Inspirat de un caz real de posesie demonica din anii 1940, William Peter Blatty a creat un roman clasic care o are in prim-plan pe Regan, fiica de 11 ani a unei actrite din Washington, DC. Un mic grup de oameni hotarasc ca trebuie s-o salveze pe fetita de la aceasta soarta cumplita, iar drama care rezulta de aici este palpitanta si ingrozitoare. La doi ani de la publicarea cartii, Exorcistul a fost ecranizat. Filmul s-a bucurat de un succes imens.





4. Cimintirul animalelor de Stephen King
Ar putea Stephen King sa scrie o poveste care sa-l sperie chiar si pe el insusi? Sa-l sperie intr-un asemenea hal incat sa-i fie frica sa o scrie pana la sfarsit? Cimitirul animalelor pare sa fie chiar aceasta poveste. Tu, cititorule, esti atat de inspaimantat, incat nu ai dori sa continui lectura, dar cartea nu poate fi lasata din mana. Si nu poti sa renunti pentru ca este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!
„Dorinta de a insela moartea este ciudata si extrem de serioasa in acelasi timp. Multi cred ca viata incepe de abia dupa intrarea in Imparatia Domnului. Si probabil ca pentru ei asa si este. Atunci, de ce sa-ti pui problema sa aduci pe cineva inapoi? Altii se intreaba la fel de serios ce este dincolo. Si daca exista un «dupa moarte». Oricum, atunci cand esti confruntat cu moartea unei fiinte dragi, vrei, la randul tau, sa infrunti moartea, sa o pacalesti. Ai fi insa in stare sa faci tot ceea ce face Louis Creed? Sunt sigur ca da, iar acest lucru ma inspaimanta…“-Stephen King



5. Coşmarul, de John Saul
Când vrei să îţi vinzi casa, nu ştii cine îţi poate intra pe uşă. Sau ce urmăreşte. Sau pe cine. Coşmarul oricărui părinte devine realitate pentru Kara Marshall când fiica sa, Lindsay, dispare din dormitorul ei în timpul nopţii. Poliţia bănuieşte că este vorba doar despre o adolescentă care a fugit de acasă, frustrată că este nevoită să-şi părăsească oraşul, prietenii şi şcoala, odată cu mutarea în alt oraş. Kara însă crede afirmaţiile lui Lindsay, care se simtea urmărită şi se teme de ceea ce-i mai rău: că un obsedat fără nume şi fără chip a pătruns în casa ei, căutand mai mult decât o nouă locuinţă. Pe măsură ce tot mai multe persoane încep să dispară, bănuielile Karei se transformă într-o teribilă certitudine: cineva stă la pândă, face planuri diabolice şi aşteaptă momentul potrivit pentru o altă vizită fatală, transformând viaţa celorlalţi într-un adevărat coşmar.

      Ei bine, acestea sunt recomandările noastre, însă există sute de cărţi înfricoţătoare pe care le puteţi descoperi dacă sunteţi amatori ai genului! Vă mulţumesc, şi vă doresc un Halloween călduros, si lecturos!






2 comentarii:

Florentina Isabela Saileanu spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Florentina Isabela Saileanu spunea...

Cimintirul animalelor de Stephen King este o carte despre care nu citesc prima oara insa acum sunt convinsa ca vreau sa -o citesc asa ca fug la site-ul editurii Nemira sa vad daca o mai gasesc .Am fost si eu tentata sa inving moartea pentru o persoana draga dar prin stiinta medicinei si acum lupt cu ea pentru bunicul meu de care nu vreau sa ma despart fiindca m-a crescut .