Titlu: Recviem pentru un asasin
Autor: Monica Ramirez
Nr. pagini: 496
An apariție: 2017
Editură: LIBREX
Disponibilă:aici!
În momentul în care ești convins că ai totul, vei rămâne fără absolut nimic. Din nou.
Alina Marinescu a jucat după regulile impuse de către Organizația Elite, fără a se adapta însă sistemului. Nu și-a vândut sufletul, păstrându-și compasiunea, umanitatea și emoțiile. Până la un punct. După care, ceva s-a întâmplat. Dintr-un motiv sau altul, Alina a manipulat o situație pentru a se erija într-o trădătoare. Până la urmă, s-a dovedit că totul n-a fost decât un joc al oglinzilor, însă până să descopere asta, Brett a ordonat deja lichidarea ei. Misiunea a fost îndeplinită cu succes și totul a părut real. Alina a fost ucisă, indiferent de părerile de rău ale tuturor celor implicați. Acum, însă, Brett începe să aibă mari îndoieli cu privire la acel final subit de joc. Alina a devenit mult mai sofisticată decât ar fi crezut vreodată că e posibil, începând un fel de joc psihologic personal cu Elite și demonstrând că poate să joace după regulile ei proprii. Dar ceea ce-l neliniștește cel mai tare este vestea că Marius Stephano a fost ucis în timpul unei misiuni, și asta în aceeași perioadă în care Elite a vânat-o pe Alina. O coincidență cam prea mare pentru gustul lui Brett. Din proprie experiență, știe prea bine că în lumea lor coincidențele nu reprezintă nimic altceva decât o simplă aparență.
„Nu vă lăsați înșelați de începutul aparent relaxat al ultimului volum. Ceea ce urmează vă va lăsa fără răsuflare. Răzbunare, trădări, pasiune, ură, misiuni intercalate cu emoții extreme. Finalul este uimitor, cu toate că vorbim aici despre una dintre rarele serii ce nu ți-ai dori să se mai sfârșească vreodată.”
Spy Magazine
*Recenzie*
P.S. În recenzie pot fi prezente detalii ce pot fi considerate spoilere dacă nu ați lecturat încă restul cărților din serie, „Asasin la feminin”, „Identități secrete”, „Balanța puterii”, „Bariere de fum” și „Abis”.(Link Recenzie „Asasin la feminin”, primul volum al seriei)
(Link Recenzie „Identități secrete”, al doilea volum al seriei)
(Link Recenzie „Balanța puterii”, al treilea roman al seriei)
(Link Recenzie „Bariere de fum”, al patrulea volum al seriei)
(Link Recenzie „Abis”, al cincilea roman al seriei)
„Recviem pentru un asasin” este ultimul volum al seriei „Alina Marinescu”, sfâșietor, controversat, plin de momente complet neașteptate, noi tehnici de șantaj și dependență de putere, care va schimba totul și va arunca zeci de suflete, inutil, în abis.
Totul părea perfect, Alina ducându-și viața mult visată alături de bărbatul pe care-l iubea, Marius, și cele două fiice ale sale, Anjolie și Sage. Totuși, există în permanență o frică și deși se minte că totul va fi în sfârșit bine, în adâncul sufletului său știe că nu aceea este viața ei. Era blocată între normalitate și viața de agent operativ, nescăpând nici un detaliu din priviri, și uitându-se mereu peste umăr pentru a vedea dacă nu cumva era urmărită, de un calm mult peste limitele oricărei persoane și o vigilitate remarcabilă. Bănuielile i-au fost confirmate când firma pentru care lucra Marius, a fost atacată, totul fiind pus sub pretextul unui jaf de amatori. Nu era așa, Alina aparținea de Elite și nimic nu putea schimba asta vreodată. Fusese condamnată cu mulți ani în urmă și nu mai era cale de scăpare. Elite era viața ei. Elite era ea.
Alex, măcinat în continuu de pierderea definitivă a femeii pe care o iubea, se consola doar cu fericirea pe care reușise să i-o ofere Alinei, deși cu alt bărbat. Dragostea lui pentru ea nu avea să se schimbe vreodată, era singurul lucru care îl menținea în viață, deși era posibil să nu o mai vadă niciodată. Gândul că ea era în sfârșit fericită și în siguranță era suficient.
Personajele principale, Alex, Marius și Alina se confruntă și de această dată cu situații inedite, greu de depășit și care le amenință siguranța lor, dar și a unor copii nevinovați, în permanență. Își vor da în sfârșit seama cum să gestioneze corect situațiile, în ciuda sentimentelor și probabilităților de a nu-i mai vedea pe cei dragi niciodată, cum să treacă de orice bariere pentru a salva ce iubesc și a-și înțelege pe deplin inima, sau ce a mai rămas din ea... De această dată nimeni și nimic nu îi mai poate opri, nici măcar Brett sau Consiliul.
„Valoarea unei persoane nu constă în ceea ce i s eîntâmplă în viață, ci în ceea ce face după.”
„S-au desfăcut în juru-mi aprinși iar trandafirii Desfă-ți și tu simțirea în bucuria firii C-un înger blond alături, ia cupa și-o deșartă, Căci îngerl cel negru, al morții, așteaptă-n poartă.”
„Normalitatea e un concept iluzoriu format din piese multiple. Integrarea presupune aprecierea fiecărei piese în parte, chiar dacă îngerul pare lipsit de sens.”
„Alina Marinescu” este o serie încântătoare și trebuie să recunosc că personal, în momentul în care am realizat că povestea personajelor cu care am ajuns să empatizez pe parcursul lecturării întregii serii, se va termina odată cu „Recviem pentru un asasin”, m-a cuprins o nostalgie totală. Seria este de o profunzime surprinzătoare, personajele sunt foarte complexe și pe departe de a fi perfecte, nimic clișeic tulburând relațiile atât de strânse, adevărate și controversate, de iubire și prietenie, colegialitate, chiar și subordonare. Este o serie care merită cu adevărat citită, ce te va face să te gândești în permanență la ce se întâmplă cu personajele cărții, de la prima pagină a primului volum, până la ultima pagină a ultimul volum și mult după. De asemenea, ce m-a surprins în mod plăcut a fost nota explicativă de la final, pe care autoarea a considerat că cel mai bine ar fi să nu o traducă în română, ce dezvăluie răspunsuri la multe întrebări pe care orice cititor și le pune, văzând pe copertă: „Roman bazat pe o poveste reală”. Totul ce se întâmplă este atât de incredibil, încât pare ireal, însă totuși există undeva, oameni care luptă zi de zi pentru siguranța noastră, sacrificând totul, asemeni Alinei Marinescu.
”In wartime truth should always be attended by a bodyguard of lies.” Winston Churchill
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu