Recenzie Balanța puterii de Monica Ramirez

Titlu: Balanța puterii
Autor: Monica Ramirez
Nr. pagini: 478
An apariție: 2017
Editură: LIBREX
Disponibilă:aici!



Trăiește în umbre. Nu exiști. Ești doar o fantomă.

Ultimii șapte ani au învățat-o să se resemneze în fața realității. A acceptat în cele din urmă că viața în cadrul Organizației Elite nu se măsoară în bine și rău, ci în rata de supraviețuire. Nu se știe câți asasini controlează Elite, dar ea este diferită. Cu toții sunt instruiți în arta de a ucide, dar ea a fost antrenată pentru mai mult. În urmă cu șapte ani, era încă Alina Marinescu, nefiind obligată să-și asume o nouă identitate în fiecare lună. Pe atunci Alex Therein era încă în viață... mentorul ei, prietenul ei, iubitul ei, fundația întregii ei distrugeri.
Povestea lor de dragoste a fost singurul lucru de care au avut vreodată parte, dar iubirea nu poate supraviețui în lumea lor opresivă. Violență, intrigă, iubire și ură, atracție și respingere într-o lume întunecată și complicată, Elite reprezintă opusul societății ideale. În această lume atât de secretă încât devine fantomatică, agenții operativi devin la fel de fantomatici. Odată intrați în joc, nu se mai pot retrage, nu pot pleca acasă la terminarea programului de lucru. Elite le acaparează viețile complet, invadându-le simțurile, intimitatea, de cele mai multe ori chiar gândurile.
„Seducător și puternic, enigmatic și romantic, un roman irezistibil.”

*Recenzie*

P.S. În recenzie pot fi prezente detalii ce pot fi considerate spoilere dacă nu ați lecturat încă primele două cărți ale seriei, „Asasin la feminin” și „Identități secrete”.
(Link Recenzie „Asasin la feminin”, primul volum al seriei)
(Link Recenzie „Identități secrete”, al doilea volum al seriei)

Seria "Alina Marinescu" continuă cu al treilea volum, "Balanța puterii", în care, aşa cum era de aşteptat, Monica Ramirez aduce din nou cititorului secvențe pline de suspans, mister, pericol, răsturnări de situație şi o poveste minunată de dragoste.

La şapte ani după moartea lui Alex, timp în care Alina s-a concentrat doar pe munca de agent operativ, devenind o variantă a bărbatului pe care îl iubea şi pe care nu îl putea uita, pentru a diminua imensa suferință a pierderii lui, destinul îi mai oferă o şansă la fericire, printre misiunile extrem de secrete şi periculoase atât pentru ei şi securitatea agenției Elitte cât şi a întregii omeniri. Astfel, Alina îl întâlneşte pe Marius, care, spre deosebire de Alex, îi oferă acel tip de iubire care o linişteşte, o temperează, care reuşeşte în sfârşit să o facă să-l uite pe cel care i-a schimbat complet viața, atât prin prezența cât şi prin absența sa. Dar oare Alex este cu adevărat mort? Este posibil să fi fost doar o modalitate brutală de a lui Brett de a încheia o misiune prea lungă şi complicată pentru a evita o astfel de înscenare? Şi de asemenea, există posibilitatea ca siguranța şi statul de agenției strict secretă a Elitte şi CIA să fie compromisă din interior?
„Acum înțelegea că cea mai mare dovadă de dragoste nu era să iubești pe cineva pentru ceea ce era, ci tocmai în ciuda a ceea ce era.”
„Răul triumfă atunci când oamenii buni nu iau măsuri ecisive împotriva lui.” Edmund Burke

Personajele sunt complexe şi cu o personalitate extrem de bine realizată, fiind puse permanent în situații critice, de viață şi de moarte, alegerile pe care sunt nevoiți să le facă nu fiind doar inimaginabil de crude şi imorale, dar care le pot distruge şi ultima fărâmă de viață ce se ascunde în trupurile lor de fantome.

Romanul este extrem de bine conturat şi reuşeşte să captiveze orice cititor prin fluxul de sentimente pe care le creionează opera, şi prin profunzimea sa, în sine, de a face diferența între bine şi rău, de a permite trecutului să te vindece, de a recunoaşte şi aprecia dragostea adevărată, de a reuşi să-ți atingi adevărata condiție de ființă umană, în ciuda mediului şi situațiior complet inumane la care sunt supuse personajele.
„Nu există trădare mai mare dect trădarea față de tine însuți.” William Shakespeare

Monica Ramirez a reuşit să mă impresioneze din nou prin acest roman extrem de fascinant şi, deşi la început nu puteam concepe faptul că Alina a reuşit să-l dea uitării pe Alex, să depăşească momentul şi suferința, autoarea a îmbinat cu atât de multă grijă şi atenție motive şi argumente relativ ascunse, încât este imposibil să nu manipuleze orice cititor,  să creeze stări, să reuşească să te trimită în lumea şi pielea personajelor. Recomand această carte pentru că dincolo de povestea în sine, opera ascunde o pletoră de înțelesuri şi sensuri profunde.


Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Un comentariu:

Mirela spunea...

O serie superba! De regula nu citesc carti de genul acesta dar seria Alina Marinescu m-a cucerit :)