Recenzie Casa de sticlă de Rachel Caine

Titlu: Casa de sticlă
Autor: Rachel Caine
Nr. pagini:384
Editură:LEDA
An apariție:2010
Disponibilă:aici!




Bine aţi venit în Morganville, Texas! Nu rămâneți pe afară după ce se lasă întunericul...

Morganville este un mic oraş universitar din inima Texasului, plin de personaje ciudate... unele chiar malefice. Atunci când studenta Claire Danvers se mută din campus într-una dintre cele mai vechi case din Morganville, ea descoperă că persoanele cu care împarte locuinţa nu dau prea multe semne de viaţă. Cu toate acestea, ele o vor apăra pe Claire, atunci când cele mai tainice secrete ale oraşului vor ieşi la lumină, lacome de sânge proaspăt.


*Recenzie*


„Casa de sticlă” este prima carte a seriei „Vampirii din Morganville” de Rachel Caine și întruchipează povestea lui Claire, o fată foarte inteligentă ce ajunge la facultate la doar 16 ani, într-un orășel mic, Morganville, cea mai aproape facultate de casă. Ca orice fată nouă, inteligentă și micuță, într-o notă clișeică, Claire are probleme cu cea mai populară fată. Astfel, Monica o agresează pe micuța protagonistă, Claire luând decizia să se mute din cămin. Ajunge la Casa de sticlă, o casă imensă, în stil victorian, unde reușește să îl convingă pe proprietar să o lase să locuiască acolo timp de o lună. Claire se împrietenește cu toți locatarii casei, Eve, Shane și Michael, proprietarul, care aveau puțin peste 18 ani. Fata află de vampirii din Morganville, cei care făceau legea în oraș, și împreună cu noii ei prieteni, trece prin experiențe complet neașteptate și foarte periculoase.

Povestea nu este lipsită nici de începuturile unei povești de dragoste, dar care însă nu este prezentată decât ca un vag început și încercarea personajelor de a-și recunoaște sentimentele. 

Personajele sunt complexe, cu un portret detaliat și bine structurat, diferite, și care sunt puse deseori în fața situațiilor dificile, problemelor din trecut și care dau nas în nas cu personaje periculoase. Sunt nevoiți să aleagă între propria siguranța sau a prietenilor lor, să accepte anumite fenomene supranaturale ce se petrec chiar sub nasul lor și să lupte împreună împotriva vampirilor, servind scopurilor drepte și bine intenționate.


„A îndrăznit să viseze-și să fie un visător-atunci când așa ceva nu era la modă.”
„Măcar avertizează-mă data viitoare, când mai ai de gând să plonjezi cu  fața-n jos spre podea. Puteam să fac pe eroul și să te prind, sau cam așa ceva.”

Cartea este plină de suspans, mister, umor și deși prima parte a cărții este destul de clișeică și cu o acțiune lipsită de elementul surpriză, partea a doua, îmbină toate elementele caracteristice unei opere de succes, transportându-te în poveste alături de personaje și creionând un univers ce îmbină în note relativ stranii toate trăirile și sentimentele, de la bucurie, la tristețe, teamă, frustrare, nerăbdare și așteptarea permanentă a unei descoperiri ce poate da totul peste cap. „Casa de sticlă”, prin cele două părți ale sale complet diferite, reprezintă dovada că o carte merită a doua șansă și trebuie terminată, pentru că finalul poate fi unul ce îți poate schimba complet percepția asupra întregii lucrări.

Din punctul meu de vedere, cartea a fost una foarte reușită și interesantă, și pe de o parte originală, deoarece mă așteptam ca protagoniștii să fie vampiri, însă a fost complet diferit, vampirii reprezentând exact personajele negative. Este o carte ușoară ce se citește într-un ritm alert, complexă, și îmbinând povestea propriu zisă, plină de suspans și mister cu o latură întunecată ce îi dă o notă stranie, dar totuși plăcută.




Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.☺